četrtek, 17. januar 2013

Winter joy

Pa smo dočakali prvo pravo zimsko radost tole sezono. Obljubljene so bile rekordne padavine in tokrat se napovedi niso izjalovile. 

Smo se ga kar nakidali tale teden. In predvsem uživali v neizmerni belini in zimski tišini, ki so jo prekinjali le hrupni plugi in zvoki lopat. Kako je odleglo, ko se po prvih dveh obilnejših pošiljkah ni bilo več treba truditi z lopato in je dovoz in dvorišče očistil prijazni možak s traktorjem. In potem je prišel še naslednji večer in računam, da še kakšnega od prihodnjih, ko je zopet napovedano nekoliko močnejše sneženje. 

Predvsem za otroke je bilo veselje neizmerno. Bunkerji, snežaki, sneženi stoli, kepanje... Kar ni zmanjkalo aktivnosti. Smučke so tudi šle v servis, kolikor se jih sploh še poservisirati da, še posebej po zadnjem smučanju s premalo snežne podlage. Bolniška se mi bo ravno pravi čas zaključila. Še plazovi se obletijo, pa gremo novim dogodivščinam nasproti. Dve leti smo čakali na tole darilo.

****
Here we go! First real snowing this season! We were waiting for it from Christmas on. And now we finally got few days of shoveling snow away. Some say it is a good training, but after two days it felt realy good to get a tractor to shovel it away from the drive in and front yard. And the man was really kind and he came by again yesterday and I hope he will keep us in mind in next few days too.

All this snow is a special joy for kids and last two days were full of making snowmen, snowcaves, snowballing... My skis are at the ski servis right now. My sickleave will be finished the right time. We just have to wait for avalanches to slide down the mountainsides and we are ready for new adventures! We`ve been waiting for this snow present for two years.

Ni komentarjev:

Objavite komentar