sreda, 4. julij 2012

Spet skupaj na štriku


Pa sva šli zopet z Urško skupaj v hribe! Po plezališčih sva se zadnje leto že kar veliko skupaj potikali, končno pa sva spet skupaj doživeli hribe! Seveda, Vršič s kratkimi dostopi in kratkimi smermi je bil prvi izziv, prva izbira, da e ponovno preveriva, uglasiva.

Brez večjih težav sva prišli čez smer, med sestopom že sanjali o novih podvigih in na Vršiču z veseljem srečali naše fante. Matevž je že med najinim sestopanjem stekel pod steno po Uršin nahrbtnik, potem pa, jasno, h Firerju na analizo.

Uršino kondicijsko stanje sva preverili z dvakratnim tekom po dolini Radovne do Krme, s prečenjem Možov do Palca in zdelo se nama je, da enostavno ni več dvomov za v konkretne stene, za v dolge smeri. Še sama sem začela graditi na frikariji, da ne se bova le lahko tudi skupaj lotili težjih smeri. Bodešče niti niso več tako neplezljive;)

Obeta se super julijski dopust, s frikarijo v zgodnjih jutranjih urah, s turami po naših hribih, računamo na lepo vreme za v Dolomite, jezero pa je super osvežitev po vseh prešvicanih dneh. Z Lojzetom ali brez;)

****
On the same rope with Urša again! We`ve been training together a bit through the last year, but going together to the mountains was kind of a challenge. But we did it. We smoothly climbed over a route on Vršič, where hikes to the wall are not to long. We checked our real condition with a long run through Radovna valley and at the end we both knew we are ready for higher walls and longer routes.

It/s gonna be a great summer with climbing in nearest short sport routs, in our mountains, we are looking for a good weather in Dolomites, and Bled lake is a great refreshment after every kind of sweating.:)





Ni komentarjev:

Objavite komentar