nedelja, 16. oktober 2011

Kamasutra do jutra, Švarci v zeleni majci, Madonna, ki ni putana...

Se kar uresničujejo želje. Nisem še uspela pisat o čem drugem, ko se je že ponovil obisk Pakle. V drugi, a ravno tako odlični družbi. In jasno, zopet je bil obisk prekratek, nas je pa za našo skromnost nagradil z vsem lepim, najlepšim.
 
Petnajst se nas je nabralo, kar je lepo število za ferajnovski tabor. No, vremenska napoved je bila nora, tabora v Pakli pa tudi že en cajt  ni bilo in oboje je najbrž pripomoglo k tako številčni udeležbi.
 

Anića kuk nas je pričakal skoraj prazen, tako kemp kot stena in tudi v ostalih smereh ni bilo nekega silnega navala. Plezali smo v vseh mogočih smereh in v vseh mogočih kombinacijah alpinostov, mlajših in starejših pripravnikov.


Po pakistanski odsotnosti se nam je pred grško avanturo pridružil Nejc, Mihove zgodbe o madagaskarskih prigodah so nam razsvetlile obzorja o odnosu do življenja, ko nam je pripovedoval o črnih lokalcih, ki ne objokujejo smrti, o ljudjeh, ki se pač pokvarijo, o brezzobih lepoticah..


Zgroženi smo bili le nad prodajalko v kanjonu, ki je zjutraj kar zgodaj odpirala trgovino, proti večeru, ko smo se vračali iz smeri s povsem izsušenimi usti in z dehidriranimi telesi, je pa prezgodaj zapirala in že med vrati godrnjaje prodajala še zadnja pločevinke piva.  Očitno ji je največji biznis prodaja razglednic in magnetkov čez dan. Na srečo je Dinko, na koncu ulice, tudi po sončnem zahodu še rad postregel s kriglom piva, tudi dvema.




Družabni večer smo popestrili s klepetanjem in analizo gibov v smereh z omejenimi grifi, ali pa z ugibanjem "kdo sem". En večer se nam je pridružilo še nekaj kompanjonov z one strani Trojan, z  gajbo piva. Sodelovali so pri naši igri kjer so nekateri zelo hitro ugotovili kdo so, drugi smo se pa nekoliko bolj zapletali z vprašanji...Z nekaj pomoči smo na koncu vsi uspešno zaključili igro.




Nedeljsko jutro ni bilo lahko, še težji je bil dostop pod steno. Če bi zjutraj kdo predlagal opcijo ležanje v senci, bi jo z lahkoto sprejela:) Ampak, tudi po kratki in sladki plezariji je pred povratkom še prišel čas za kratek počitek. Spet lahko le rečem, da je bilo kratko a sladko in da smo odšli, ko je bilo najbolje, kar pomeni, da imamo najbrž spet vsi apetite po čimprej nazaj.
 









datum
vzpon
Naveza
30.9.2011
KAČA, 6a+, 300m,  Aniča kuk
Selan - Ekar – Mihelčič,
Gašperin - Marčič

ELCONDOR PASA,7a, 320m, Aniča kuk
Hladnik - Cerkovnik

SEVERNO REBRO, 4b+, 170m
Golmajer – Tomažin - Remic
1.10.2011
VELEBITAŠKA, 6a+, 350m, Aniča kuk
Ekar – Ažman

NOSTALGIJA, 6b+, 320m, Aniča kuk
Marčič – Cerkovnik

Dr. BRAHM, 5c, 300m, Aniča kuk
Gašperin – Selan

JUHA, 6a, 250m, Aniča kuk- zah. stena
Hladnik – Salkič
Bogataj - Sladič

CENTRALNI KAMIN, 5b, 170m, Veliki Čuk
Golmajer – Tomažin – Remic

KAMASUTRA, 5b+, 150m, Aniča kuk
Sladič – Bogataj
Golmajer - Tomažin

INFINITO, 7a+, 350m, Aniča kuk
Žumer - Mihelčič
2.10.11
LJUBLJANSKI, 6a+, 220 m, Aniča kuk
Cerkovnik - Marčič

AKADEMSKA, 5a, 180m, Aniča kuk-zah.stena
Sladič-Ekar
Bogataj- Selan

RUMENI STRAH , 7c, 350m, Aniča kuk
Ažman - Mihelčič

NOSOROG, 4b+, 150m, Kukovi ispod Vlake
Golmajer – Tomažin- Remic

NEMA DINKA DO DINKA, 7b, 28Om, Aniča kuk
Žumer M.-Hladnik


foto: Anja Salkič, Jana Remic

Ni komentarjev:

Objavite komentar